3 x Kenneth Barfod

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 20:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Foredrag & debat

Aflyst: Prøv mine meme-briller

23.04.18
Arrangementet er desværre aflyst.
Memetikken er i dag ikke en selvstændig videnskab, da dens domæner traditionelt bliver undersøgt under andre fag som psykologi, sprogvidenskab og i reklamebranchen. 'Memer' dækker over hypotesen, at kulturelle fænomener udvikler sig og opfører sig som kulturelle 'gener', der lagres i menneskers hjerner, og som bliver reproduceret med variation og bliver udsat for selektion. Altså en egentlig kulturel evolution.

Definitionen på et meme er (oversat fra wikipedia): »Et meme er en ide, stil eller handling, som spredes fra person til person i en kultur. Et meme er en enhed, som kan bære kulturelle ideer, symboler, handlemønstre fra en hjerne til en anden via skrift, tale, tegn, ritualer eller lignende, hvor informationen kan efterlignes.«

Konceptet 'et meme' er oftes sammenlignet med 'et gen' og opfører sig efter Darwinistiske evolutionsprincipper, hvor det bedst tilpassede gen overlever, mangfoldiggør sig selv, muterer og spreder sig.

Kenneth Barfod er ansat på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) og har skrevet flere artikler om memes - f.eks. denne på videnskab.dk.
https://videnskab.dk/kultur-samfund/proev-mine-meme-briller

 Hør Kenneth Barfod fortælle om sit foredrag her:

Du kan finde flere arrangementer der afholdes under Forskningens Døgn på www.forsk.dk

Materialer

Læs online
  • Artikel

MUTATING MEMES.

Af COLETTE COPELAND
Læs mere
Læs online
  • Artikel

Guerilla Marketing Memes.

Af Jay Conrad Levinson
Læs mere
Læs online
  • Artikel

The Master Of Memes.

Af Lev Grossman
Læs mere
Læs online
  • Artikel

Taking Memes Mainstream.

Af Simon Owens
Læs mere