Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Bestil billet(ter)
Foredrag & debat

Drik rødvin med god samvittighed!? Lidt om rødvinspillen

24.04.19
Er stoffet resveratrol, der bl.a. findes i rødvin, virkelig sundhedsfremmende, eller er det blot hype? Ole Vang, lektor ved Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet fortæller om resveratrol.

I vin, og særligt i rødvin, findes et stof, som kaldes resveratrol. Stoffet omtales i medierne også som ”rødvinspillen”, fordi flere spiser resveratrol som kosttilskud.

Forsøg i reagensglas og forsøg med dyr viser, at resveratrol sikkert kan hæmme udviklingen af livsstilssygdomme som kræft, hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Men, men, men... de endelige og sikre undersøgelser i mennesker mangler endnu.

Ordet ”resveratrol” er svært at udtale, men det gør ikke så meget, for du indtager det alligevel i små mængder, når du drikker rødvin. Er man ikke til rødvin, er alt håb ikke ude, for resveratrol findes også i jordnødder og forskellige bær, såsom blåbær og tranebær.

Foredraget gennemgår en række kendte effekter af resveratrol og andre lignende naturstoffer i vin. Også de stoffer, der gør rødvinen rød.

Der vil være mulighed for at købe et glas rødvin eller tranebærsaft til foredraget. 

Forskningens Døgn er årets store videnskabsuge, hvor forskere og forskningsinstitutioner landet over viser, hvad de arbejder med og fortæller de mange gode historier, som findes i forskningens verden.


Foredraget er gratis, men tilmelding er nødvendig