peter_kaer_1.jpg

Peter Kær: Samtidskunsten - her og nu

22.10.18
LOF Øresund i samarbejde med Allerød Bibliotek, inviterer til foredrag om kunst

Hvor er kunsten henne lige nu? Med udgangspunkt i de to væsentligste udstillingsevents i Europa – Venedig Kunstbiennalen og Documenta 14 i Kassel – tegner Peter Kær et billede af kunsten lige nu. Hvem er de mest markante profiler på kunstscenen i kunstbilledet lige nu, og har nationalitet overhovedet betydning for kunsten i dag? Vi skal se nærmere på en række internationale kunstnere, der repræsenterer interessante spor og tendenser i samtidskunsten her og nu. Blandt de danske navne er Superflex, Kirstine Roepstorff og Elmgren & Dragset. Undervejs ser vi også lidt bagud og opdager de kunstneriske greb, brud og konflikter, som er med til at forme den nutidige kunstopfattelse og de refleksioner over vores eget liv, som kunsten altid rummer.

Peter Kær er cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling. Underviser i kunst, kunstforståelse, arrangerer kunstkaféer og museumsomvisninger. Fungerer som moderator og igangsætter. Er vært for tv-programmer om kunst og historieformidling for DR-K. Blandt andet i programmer som: 1000 års dansk kunsthistorie, Scavenius & Kær på tur i Kunsthistorien, Mord i Middelalderen etc. Har i en årrække arbejdet for DR og TV2 som vært, journalist og tilrettelægger. Blandt andet for programmer som: Hvem vil være Millionær, Hit med sangen, Danmarksindsamlingen, Aftenshowet, TV-Pil, Plat og Mandagschancen.

LOF logo