Kræftprofessor Per Guldberg. Foto: Tomas Bertelsen

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
For alle
-nothing-
Foredrag & debat

UDSOLGT: Kræft og immunterapi

04.09.18
Forskningsprofessor Per Guldberg fortæller om sin forskning i kræft og immunterapi. Foredraget holdes i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Allerød.

I foredraget vil Per Guldberg fortæller om hvad kræft egentlig er, hvorfor det opstår i kroppen, og hvordan kræftceller kan bekæmpes.

Per Guldberg er daglig leder af Cancergenetisk Laboratorium i Kræftens Bekæmpelse, hvor hans hold af forskere arbejder med  de genetiske forandringer der driver udviklingen af kræft. De har særlig fokus på DNA-testning, så man kan lave tidlig diagnosticering af kræft på en skånsom måde - f.eks. via urinprøver for blære og prostatakræft.

Immunterapi er en behandlingsform, der udnytter kroppens eget immunforsvar til målrettet at bekæmpe kræftceller. De seneste år er der sket et markant gennembrud, hvor immunterapi er gået fra at være en behandling, der kun blev tilbudt få patienter, til at være standardbehandling af kræftpatienter med en række kræftformer. Det gælder blandt andet ved behandlingen af nogle patienter med modermærkekræft, nyrekræft, lungekræft, blærekræft og lymfeknudekræft. 

Per Guldberg er en populær foredragsholder, der formår at formidle et ellers svært og kompliceret emne på en nem og forståelig måde. Han besvarer gerne spørgsmål undervejs.

Relevante artikler fra Kræftens Bekæmpelse:
Blodprøver, der kan vise kræft, ligger ikke langt ude i fremtiden
Forskere udvikler ny metode til immunterapi 

Foredraget holdes i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Allerød, der giver kaffe og brød til publikum. Foredraget er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Logo Kræftens Bekæmpelse