Covid-19: Hygiejne på biblioteket

15.05.20
Allerød Bibliotek følger myndighedernes retningslinjer og anvisninger for at forebygge spredning af coronavirus

Hold afstand og begræns fysisk kontakt

Husk at holde afstand fra personalet og fra andre lånere.

God håndhygiejne

Personalet vasker deres hænder eller bruger håndsprit hyppigt. Vi har stillet håndsprit op ved indgangen til biblioteket og ved siden af selvbetjeningsmaskinerne. Sprit venligst dine hænder af både ved ind- og udgang af biblioteket, samt inden og efter brug af selvbetjeningsmaskinerne. Vi har også stillet engangshandsker frem til betjening af selvbetjeningsmaskinerne.

Rengøring af hyppigt benyttede overflader

Vi afspritter selvbetjeningsmaskinerne to gange om dagen.  Alle dørene har automatisk døråbningen eller bliver holdt åbent, når det er muligt.

Mindst 4 kvm pr person

Der må maximum være 100 personer på Allerød Bibliotek og 30 personer på Lynge Bibiotek ad gangen.

Undgå brug af kontanter

Du kan betale dine gebyrer via vores hjemmeside og vores app, hvis du har mulighed for det.

Ingen adgang hvis du har symptomer på infektion med coronavirus

Du ikke må komme ind på biblioteket, hvis du har symptomer på infektion med coronavirus. Hvis du har tør hoste, feber, eller vejrtrækningsbesvær, skal du blive hjemme indtil to døgn efter du ikke længere har symptomer på sygdom.

Kontakt biblioteket via email eller telefon, hvis du er forhindret i at hente- eller aflevere materialer, fordi du er coronasmittet eller er i en særlig risikogruppe - vi prøver at finde en god løsning.

Følg personalets anvisninger

Vi følger myndighedernes retningslinjer og det betyder at biblioteket fungerer anderledes i denne fase af genåbningen. Personalet håber på din forståelse, og at du støtter op om de forebyggende tiltag.

Retningslinier

Retningslinjer for kulturinstitutioner, hvor publikum bevæger sig rundt (PDF)
opdateret d. 22. juni 2020