Naturlæsning

12.08.19
Allerød Bibliotek gentager successen med det prisnominerede forløb ’Naturlæsning’

I foråret 2019 blev projektet ’Natur og læsning’ nomineret til Kommunernes Landsforenings Forebyggelsespris. Den 13. september starter Allerød Bibliotek et nyt forløb op, ’Naturlæsning’ for Allerøds borgere. Forløbet retter sig mod dig, der er på vej ud af stress eller længerevarende sygdom.

’Det er jo afhængighedsskabende!’ – citat fra tidligere deltager

Naturlæsning, fokuserer på nærvær og ’at være til stede i nuet’. Vi mødes en gang om ugen og går i skoven. Her laver vi enkle øvelser, og Lise Falck Hansen læser højt af Paulo Coelhos ’Alkymisten’. På denne måde læser vi sammen en hel bog. Undervejs reflekterer vi over romanen, livet og naturen vi er i. Så længe vejret tillader det, er planen at vi læser udenfor. Det betyder, at man som deltager skal regne med at være ude det meste af tiden.

’Naturlæsning strækker sig over 10 møder af ca. 3 timers varighed, og første mødedag er fredag den 13. september. Der er plads til 15 deltagere.

Alle kan tilmelde sig, det kræver ikke henvisning fra læge eller andet. Forløbet kræver ingen forberedelse af deltagerne.

"For mig er det rart med fællesskabet, fordi jeg kan sige nogle ting her, som jeg ikke kan derhjemme. Her kan jeg snakke om det, der er hårdt for mig lige nu. Min familie kan godt have det svært med, at jeg er syg, og derfor er det rart at have nogle at snakke med det om her" – citat fra tidligere deltager

Forløbet er ikke et behandlingstilbud, men skal opfattes som en gruppe, der får mennesket ud blandt andre, i samspil med litteratur og natur. Tilbuddet er blevet til i samarbejde med Allerød Kommunes Forebyggelsesenhed.

Fakta om gruppen:

Vejret er vi ikke herre over, men vi går ud alle dage, uanset regn og slud.
Natur- og Læseguide er Lise Falck Hansen.
Mødedage og –sted:
Vi mødes fredage kl. 10.00 på pladsen foran biblioteket v. hovedindgangen
September: 13/9, 20/9, 27/9
Oktober: 4/10, 25/10 (ferie i uge 41+42)
November: 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11

Tilmelding:
Vil du vide mere og tilmelde dig:
Skriv til lifh@alleroed.dk eller ring til Allerød Bibliotek på 48126000 og spørg efter Lise Falck Hansen.