Read like a man
Read like a man

# READ LIKE A MAN

Hey mand! Hvad skal du læse til sommer? Vær med til at dele dine bedste læsetips med andre – og bliv inspireret til sommerlæsning anbefalet af mænd til mænd.

’Read like a man!’ er en online kampagne for mænd, som er glade for at læse, og som mangler inspiration til sommerlæsning. Det handler om boganbefalinger mand og mand imellem, lige fra populærvidenskabelige bøger, biografier, krimier og klassikere til romaner, der fænger fra side 3.

Bag initiativet står et unikt samarbejde mellem bibliotekerne i Odense, Aalborg og Herning, Gyldendal, Lindhardt & Ringhof og litteratursiden.dk, mens forfattere og andre både lokale og kendte profiler, som forsker Eske Willerslev og kokken Claus Holm, går forrest og tegner kampagnen med en række boganbefalinger. 

Sådan gør du:
Følg:
#readlikeaman anbefalingerne på Instagram
Facebook "Litteratur hver dag"
 
Hjælp os med at dele
Biblioteket vil meget gerne modtage din anbefaling og dele det med Jer alle her på siden.
Send en mail til bibliotek@alleroed.dk eller stik os en lap, når du er på biblioteket. 
 
Vi vil løbende lave en liste med anbefalinger fra vores mandlige læsere, så alle kan få glæde af dem :-)
 
Borgmester i Allerød Kommune, Karsten Längerich anbefaler tre bøger til sommerferielæsning:
1) Amerikanske præsidenter fra George Washington til Bill Clinton af Frank Esmann
Det er historien bag de store personligheder, der ofte fænger. Dét at man kommer helt ind på livet af personen og får alle de forskellige lag, der ellers kan være gemt væk for offentligheden.
 
2) We were young and carefree af Laurent Fignon (red. kan også læses på dansk under titlen Vi var unge og ubekymrede)
Interessant at læse historien bag facaden. En ting er, hvad vi ser i tv’et, men at læse om personerne der har været med i Tour de France og få indblik i, hvordan det sådan rigtigt foregår i et cykelløb - det er spændende.
 
3) Djævelen i hullet af Leif Davidsen 
En favorit er alle de svenske krimiserier med mange bind, hvor man kan få lov til at følge efterforskerens rejse og udvikling. Hvis der kun er to bøger i en serie, bliver jeg helt skuffet over at det allerede er ovre, så derfor foretrækker jeg lange serier. Camilla Läckberg er ligeså en af yndlings serierne.
 
 
Anton Borring Andersen, konkurrencesvømmer hos Sigma Swim Allerød anbefaler:
1) Den røde pyramide af Rick Riordan 
I folkeskolen var jeg meget optaget af de græske, romerske og egyptiske guder. Jeg synes der var en mystik omkring dem og af den årsag læste jeg bl.a. serien Kane Arkiverne. På trods af bogen er relativt tyk, er det et nemt sprog. Den er også præget af et dynamisk handlingsforløb og nærer man en interesse indenfor de egyptiske guder og har en livlig fantasi er bogen fantastisk at læse.
 
2) Da Vinci Mysteriet af Dan Brown
Sidenhen er jeg faldet for krimigenren. Den første krimi jeg læste var i forbindelse med en gymnasieaflevering. Da Vinci Mysteriet fangede mig øjeblikkeligt, og jeg endte med at læse hele Robert Langdon-serien. Jeg er meget imponeret over Dan Browns måde at inkorporerer fakta og fiktion på. Flere gange var jeg i i tvivl om hvor skelet gik. I det hele taget er bogen et fantastisk værk, som bestemt fortjener en chance.
 
3) Jeg lader dig gå af Clare Mackintosh 
Efter Robert Langdon-serien gik min læsning lidt i stå. Da anbefalede min mor mig, at læse Jeg lader dig gå. Den fangede mig på præcis samme måde som Da Vinci Mysteriet, og jeg kunne næsten ikke ligge den fra mig. Den er spækket med overraskelser og twists som konstant ændrer læserens forståelse af handlingen. Derudover er Clare Mackintosh tidligere indsatsleder i kriminalpolitiet. Den indsigt og forståelse hun har fra sit tidligere arbejde kan tydeligt mærkes i krimien, da handlingen får en meget autentisk udstråling.
 
 
Materialer