Forskningens Døgn

Allerød Bibliotek deltager i Danmarks største videnskabsfestival, Forskningens Døgn. På mandag d. 23. april kan du blive klogere på efternavne i Danmark. Kommunens børnehaver har mulighed for at låne en formidlingskasse hvor børnene kan lære om både gener, bakterier og anatomi.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 75.000 besøgende.

På Allerød Bibliotek kan du deltage i følgende arrangement.

Efternavnene fortæller historier: Hvor i landet hedder mennesker hvad?
Mandag d. 23. april kl. 15.30-17

Foredrag af Professor MSO Jesper Boldsen, Antropologisk Afdeling (ADBOU) Syddansk Universitet
Foredraget er gratis, men billet kræves.

Find flere arrangementer og aktiviter på www.forsk.dk

Særligt for børnehaver
Børnehaveprogrammet præsenteres af maskotten Milo, der sammen med sin lille nysgerrige ven dronen Duno stiller spørgsmål og søger nye videnskabelige svar. De to vil tage børnene med på en rejse ind i naturvidenskabens verden.
Formålet med børnehaveprogrammet er at give børn indsigt i naturvidenskabelig forskning og lære dem at tænke som forskere, og om forskningens metode, på en kreativ og lærerig måde, der tager udgangspunkt i børnene selv og deres egen hverdag. Aktiviteterne understøtter daginstitutionernes lærerplanstemaer.

Børnehaver i Allerød Kommune kan låne formidlingskasse. Formidlingskassen indeholder tre temaer med aktiviteter. Aktiviteterne er målrettet børn i alderen 3-6 år, og kan tage mange forskellige former. Det kan være lege, spil, en sang, historier eller eksperimenter, som alle støtter børnenes indsamling af viden om de tre temaer på en sjov og legende måde.

Skriv til bibliotek@alleroed.dk, hvis du ønsker at bestille en formidlingskasse til børnehaven, hvor du arbejder.

• Sammensat materiale

Formidlingskuffert til forskningens døgn for børnehaveprogrammet

(2018)
Sammensat materiale