Forskningens Døgn - 24. april 2019

Allerød Bibliotek deltager i Danmarks største videnskabsfestival, Forskningens Døgn. På onsdag d. 24. april kan du blive klogere på novellen og om rødvin kan være godt for helbredet. Kommunens børnehaver har mulighed for at låne en formidlingskasse hvor børnene kan lære om menneskets hjerne.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 75.000 besøgende.

På Allerød Bibliotek kan du deltage i følgende arrangementer

Romanens lillebror - novellen
onsdag d. 24. april kl. 11-12

Foredrag af Ph.d., mag.art. Annemette Hejlsted, Folkeuniversitet i København.
Foredraget er gratis, men billet kræves.

Drik rødvin med god samvittighed!? Lidt om rødvinspillen​
onsdag d. 24. april kl. 19-20

Foredrag af Ph.d., Ole Vang,  Lektor ved Roskilde Universitet
Foredraget er gratis, men billet kræves.

Find flere arrangementer og aktiviter på www.forsk.dk fra starten af april.

Særligt for børnehaver
Sammen med maskotten Milo og dronen Duno tager børnene på en ekspedition til menneskets hjerne. Her skal de undersøge hvad en hjerne egentlig er, hvordan den fungerer og hvad det er vi bruger hjernen til. Gennem en rejse rundt til forskellige dele af dette fantastiske organ, bliver børnene præsenteret for landskaberne i hjernens opbygning og vidderne i hjernens funktioner.  På denne færd bliver børnene præsenteret for aktiviteter, der kredser om spørgsmål som: Har du nogensinde tænkt over hvad hjernen er opbygget af? Hvordan vi kan se hvad andre føler? Hvad der sker når vi bliver bange?

Formidlingskufferten rummer en vifte af forskellige aktiviteter om vores hjerne. Fælles for aktiviteterne er, at de handler om forskning i børnehøjde, og spænder over små forsøg, hands-on aktiviteter, sjove spil, fysiske og kreative aktiviteter og dataindsamling.

Børnehaveprogrammet er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Forskningens Døgn.

Skriv til bibliotek@alleroed.dk, hvis du ønsker at bestille en formidlingskasse til børnehaven, hvor du arbejder.

Logo Forskningens Døgn
12.03.19