Vil du være med i en læseklub?

I efteråret 2019 starter biblioteket tre nye læseklubforløb op. Læs mere om dem her.

1. DR ROMANKLUBBEN
I DR Romanklubben kåres det forgangne års bedste danske romaner. Klubben er for dig, der vil læse og diskutere de mest interessante, nye danske romaner, og som har lyst til at være med til at vælge vinderen af DR Romanprisen.

DR romanklub er et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og landets biblioteker. DR udvælger 6 nye danske romaner, der læses og diskuteres på landets biblioteker. Hver måned fra december til maj læser og vurderer læseklubber i hele landet den samme roman, og en række af læsernes synspunkter og diskussioner bliver ­præsenteret for bogens forfatter.

De første tre nominerede er: ’De nærmeste’ af Lotte Kirkeby, ’Ophav’ af Eva Tind og ’Frank vender hjem’ Kristian Bang Foss. De resterende tre bøger offentliggøres løbende.

Mødedatoer: kl. 16:30-18:00 den 10/12, 14/01, 11/02, 10/03, 14/04 og 12/05.

Tilmelding foregår ved at sende en mail til macb@alleroed.dk.

2. IBSEN NOR
Læseklubben Ibsen NOR henvender sig til alle, som har lyst til at læse ny nordisk litteratur, og som synes det kunne være spændende samtidig at få et indblik i dramatikeren Henrik Ibsens liv og værker.
NOR er et nordisk samarbejde mellem tre forlag: Det svenske ’Natur og Kultur’, det norske ­’Oktober’ og det danske ’Rosinante’. Med Ibsen NOR hylder forlagene en af nordens mest ­betydningsfulde dramatikerstemmer, Henrik Ibsen. Forlagene har inviteret tre bestsellerforfattere, Merete Pryds ­Helle, Vigdis Hjort og Klas Östergren, til at skrive romaner inspireret af Ibsens dramaer.

Foruden de tre romaner i Ibsen NOR samarbejdet læser vi uddrag fra Ibsens dramaer og fra den kritikerroste Ibsen biografi ’Henrik Ibsen. Mennesket og masken’.

Mødedatoer: Kl. 14:00-15:30 den 14/11, 09/01 og 20/2

Tilmelding foregår ved at sende en mail til lame@alleroed.dk.

BØGER FRA BAGHAVEN (ALT OPTAGET)
Bøger fra Baghaven er en læsekreds, hvor du kan dykke ned i bøger skrevet af forfattere, der alle ­stammer fra eller bor i Nordsjælland. Bøger fra Baghaven er et samarbejde mellem syv biblioteker i Nordsjælland, hvor forfatterskaberne bliver læst på skift i fællesskab. I sommeren 2020 afholdes et eksklusivt og festligt slutarrangement for alle læsekredsdeltagerne.

Mødedatoer: Kl. 14-16 den 01/10, 05/11, 10/12, 14/01, 25/02, 31/03 og 12/05.

Tilmelding foregår ved at sende en mail til anth@alleroed.dk.

OBS: Der er begrænset antal pladser. Maks. 12 deltagere per læsekreds.