Børnenes litteratursti

Allerød Biblioteker har inviteret daginstitutionernes børnehavebørn med ind i billedbogens univers.

Blommehavens børn tegnerMed 10 forskellige udvalgte billedbøger, 10 store tredimensionelle lærreder formet som åbentstående bøger, 10 daginstitutioner, 1 kunstner, 1 bibliotek, tilegner 677 børnehavebørn i Allerød kommune billedbogens univers på en helt ny måde. Børnene læser og maler sammen med deres pædagoger ude i deres institutioner. I uge 17 kommer de op på biblioteket med deres billeder og hjælper kunstner Ole Grøn med at omsætte billedbøgerne til bogbænkene. Bogbænkene udstilles siden i Lillerød Bymidte og alle tegningerne vil man kunne se på biblioteket. I onsdags var bibliotekar Maria Björnsdóttir, der er projektleder på projektet, ude i daginstitutionen Blommehaven og se børnene arbejde med deres billedbog. Blommehaven arbejder med Jakob Martin Strids ”Lille frø bygger en rumraket” og der blev gået til opgaven med højt humør og stor koncentration.

De færdige bogbænke vil man kunne opleve i Lillerød bymidte i hele juli måned.

Bogbænk

Børnetegning