Den store Nomerdag søndag den 8. maj

05.05.22
Kom til familiedag på Allerød Bibliotek søndag den 8. maj, når biblioteksrummet- og haven forvandles til en magisk nomerlandsby fyldt med sjove aktiviteter for børnefamilier. Her kan du lave dit eget sværd og kæmpe mod skovpirater, fremstille trylledrikke der forvandler aftensmaden til slik, spise rumlesvampe der giver pluddertarm eller ride om kap gennem skoven.

Søndag den 8. maj kl. 11-15 forvandles Allerød Biblioteker til en kæmpe nomerlandsby, hvor glade børnefamilier kan komme forbi og opleve det fantastiske univers fra Jan Kjærs populære børnebogsserie ‘Nomerne’. Det er gratis at deltage.

Nomerne, et lille folk, der bor i Nomerbyen, har alle forskelligt farvede masker på, som fortæller, hvilken slags nom de er. Til Den store Nomerdag på biblioteket kan du også finde ud af, hvilken nom du er.
 
Du kan være en af:

  • De blå opfindernomer, hvor du kan farvelægge plakater og opfinde din egen nom
  • De gule rytternomer, hvor du kan ride om kap gennem skoven og se hvem, der er hurtigst
  • De lilla helbredernomer, hvor du kan lave din egen trylleeliksir og gøre dagen bedre med lidt magi
  • De grønne madnomer, hvor du kan lave rumlesvampe (men pas på, de giver både pluddertarm og prutmave!)
  • De orange magikernomer, hvor du kan lede efter magien under havet i en undervandslabyrint fyldt med hvalsang, guldfisk og tang
  • De røde krigernomer, hvor du kan lave dit helt eget sværd og kæmpe mod de frygtede skovpirater

Det er også muligt at møde universets prinsesse Zika, som er Nomerbyens overhoved og en meget vis kvinde, der kender til alle verdens farer og har en særlig evne til at lede hver enkelt nom på den rette vej. 

Den store Nomerdag bliver en dag fyldt med sjove og underholdende aktiviteter for hele familien. Aktiviteterne henvender sig til børn mellem 3-10 år.

Forfatter og illustrator bag bogserien, Jan Kjær, vil også komme og fortælle om, hvordan det er at skrive og tegne bøgerne, og hvordan ideen til hele universitet opstod. Efter foredraget vil han udfordre børnene til en quiz. Hvem ved mest om Nomerne – forfatteren eller læserne? Det foregår kl. 13-14 og kræver en billet til 20 kr, som kan købes på bibliotekets hjemmeside.  

Hvis du ikke allerede kender historierne om de fantastiske nomer, kan du altid lægge vejen forbi biblioteket og låne bøgerne med hjem. 

Hele arrangementet løber af stablen søndag den 8. maj kl. 11-15. Se mere på Allerød Bibliotekers hjemmeside.

Den store Nomerdag er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea-fonden.

Tags