Fem bøger i spil til 'bedste danske bog'

19.09.22
Her er læsernes favoritter til 'Bedste danske bog i 20 år'. Frem til 9. oktober kan du stemme på din favorit til prisen.

Til og med d. 9. oktober kan du stemme på din favorit til prisen blandt de fem fremragende bøger. Når du stemmer, deltager du samtidig i lodtrækningen om en bogpakker med de shortlistede bøger.

Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage af Naja Marie Aidt

Vi, de druknede af Carsten Jensen

Undtagelsen af Christian Jungersen

Du kan selvfølgelig låne bøgerne hos os. Så kom forbi biblioteket, eller find dem på eReolen (eksternt link) som enten lydbog eller E-bog

 

Uforglemmelige læseoplevelser gennem 20 år

De mange indstillinger til prisen peger på de danske bøger fra 2002-2020, som især har rørt læserne. De gode begrundelser for indstillingerne vidner om stor begejstring for litteraturen, og at folk ikke blot husker bøger fra de sidste par år, men også de stærke læseoplevelser, der ligger 15-20 år tilbage.

Vores opfordring til at indstille bøger fra de seneste 20 år har fået rigtig mange til at reflektere over, hvilken bog der har betydet mest for dem i perioden. I feltet af indstillede ser vi vidt forskellige bøger og samtidig nogle af de temaer og tendenser, som har kendetegnet de to årtier. Her er autofiktion, når det er bedst, skarpe samtidsskildringer og forrygende historiske romaner.

Stem på din favorit

 

Prisoverrækkelse

Prisen til 'Bedste danske bog fra de seneste 20 år' overrækkes på Litteratursidens stand på Bogforum den 4. november som del af fejringen af Litteratursidens jubilæum.

 

Læs mere på Litteratursiden

Materialer