8 prisvindende bøger

I januar har vi kørt en udfordring om prisvindende bøger. Derfor har vi samlet 8 forslag på bøger, der alle har vundet en pris.

1. En anden gren
af Jesper Wung-Sung
Velskrevet og underholdende slægtsroman om danskeren Ingeborg og kineseren San Wung Sung, som forelsker sig og skaber et liv sammen trods fordomme. San ankom til København i 1902 for at være en del af en udstilling i Tivoli, hvor gæsterne kan møde en ægte kineser. Han og danske Ingeborg forelsker sig i hinanden til stor bestyrtelse for hendes familie, som tvinger hende til at vælge imellem dem eller San. For alle læsere af skønlitterære romaner og især for dem som holder af Jesper Wung Sunes forfatterskab
Vinder af de Gyldne Laurbær 2018

2. Kastanjemanden
af Søren Ejstrup
En nervepirrende krimi om makkerparret Thulin og Hess, der skal opklare en række blodige og grumme kvindemord begået af en koldblodig seriemorder. Men jagten på den sadistiske seriemorder viser sig at være vanskelig, og de har ikke meget at gå efter. Den eneste fællesnævner for mordene er små kastanjemænd på gerningsstedet. En spændende bog, der kræver stærke nerver!
Vinder af Det danske Kriminalakademis debutantpris 2018

3. Ar
af Auður Ava Ólafsdóttir
Islandske Auður Ava Ólafsdóttir har skrevet en fremragende bog om den fraskilte mand Jonas, der beslutter sig for at afslutte livet. Men da han ikke ønsker, at hans datter skal finde ham, rejser han til et fjernt, krigshærget land og tjekker ind på et gammelt hotel. Med i kufferten har han en boremaskine, så han kan bore en krog i loftet og hænge sig selv. Men på hotellet mangler de netop en som ham til småopgaver, og snart inddrages han og boremaskinen i genopbygningen af hotellet og måske sit eget liv. En spændende bog med et smukt sprog og en fin tilgang til livet, håbet, alvoren og døden.
Bogen vandt Nordisk Råds Litteraturpris 2018

4. Det mekaniske hjerte
af Peter Bunzl
Vi befinder os i England i slutningen af 1800-tallet, i en verden uden benzinmotorer, men med dampdrevne luftfartøjer og køretøjer. Man har opfundet en slags mekaniske robotter, kaldet mekanoider, der kan det samme som mennesker og dyr; de kan fx både tænke og tale. Den 13-årige Lily bor på en kostskole for unge damer, og her får hun meddelelse om, at hendes far, professor Hartman er styrtet ned med sit luftskib og er sporløst forsvundet. Sammen med sine venner, urmagerlærlingen Robert og den mekaniske ræv, Malkin, drager hun afsted på en farefuld færd for at finde sin far, men mystiske og ondsindede mænd forfølger dem. Bag i bogen er en ordliste over gamle, sjældne ord. En spændende og medrivende bog.
Vinder af Awesome Book Award 2018

5. Krigen har ikke et kvindeligt ansigt
af Svetlana Aleksijevitj
Nobelprismodtageren i litteratur Svetlana Aleksijevitj begyndte i 1978 at opsøge og interviewe russiske kvinder, der under 2. verdenskrig havde sluttet sig til Den Røde Hær, og som her fortæller om deres oplevelser, om mod, lidelse og almenmennneskelige erfaringer under krigen. En spændende og uvurderlige vidnesbyrd med et stærkt sprog, der bliver siddende dybt i læseren.
Vinder af Nobelprisen i litteratur 2015

6. Aisha
af Jesper Stein
Sikkerhedschefen hos Mærsk Sten Høeck findes tortureret og myrdet i en lejlighed på Amager. Vicepolitikommissær Axel Steen vender først blikket mod Stens utallige kvindebekendtskaber, men mere og mere peger i retning af en gammel sag fra Stens tid hos PET. Det er en spændende og medrivende krimi, som kan læses selvstændigt, men det er en fordel at have læst seriens foregående tre bind.
Vinder af De Gyldne Laurbær 2016

7. Ser du månen, Daniel?
Af Puk Damsgård
Om freelancefotografen Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Beretningen følger Daniels måneder i fangenskab, hans familie i Danmark, eftersøgningen efter Daniel og de øvrige gidsler samt forhandlingerne med Islamisk Stat om en løsesum.                          
Vinder af Cavlingprisen 2015
 

8. Folkets skønhed
af Merete Pryds Helle
Marie vokser op på Langeland i 1930'erne i et forarmet miljø, der ikke levner mange muligheder for de unge, som ønsker sig et andet liv end forældregenerationen. Ægteskabet med Otto bliver et springbræt til storbyen og fremskridtet. Romanen bygger på forfatterens egen opvækst og er et portræt af en tid og et miljø, som forekommer at være flere tidsaldre væk. En velskrevet og spændende roman til alle, som holder af slægtsromaner.
Vinder af Politikens Litteraturpris 2016

Læs mere om udfordringen her. Det kommer nye læseudfordringer hver måned, så du kan stadig nå at være med.