Pige der sidder på sin fars skuldre

Aktiviteter for børnefamilier

11.02.21
Mange fysiske aktiviteter og arrangementer er aflyst pga. corona. Så hvad skal vi lave? Heldigvis er der stadig mange ting at komme efter. Vi har samlet nogle stykker til inspiration for Allerøds børnefamilier.

Allerød

Harry Potter quiz

Tag børnene eller dine bedste venner i hånden og deltag i Allerød Bibliotekers digitale Harry Potter quiz med poster rundt i bymidten. Måske bliver du den heldige vinder af en flot Harry Potter præmie.

Quizzen er åben fra fredag den 12. februar til og med søndag den 28. februar.

Kløverstierne

Går I altid den samme tur, når I skal ud og bevæge jer lidt efter en skole- eller arbejdsdag foran computeren? I Allerød har vi fire såkaldte kløverstier (eksternt link), der varierer i længde fra 2,5 km til 21 km. Så har I brug for inspiration til nye ruter, er de oplagte at tage fat i. De dækker store dele af Lillerød og Blovstrød.

Bliv klogere på vores lokalhistorie

Bliv klogere på Lillerød og Blovstrøds kulturarv med 'Find vej i Lillerød' (eksternt link) og 'Find vej i Blovstrød' (eksternt link). Ruterne er udviklet af Allerød OK i samarbejde med LAFAK – Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune.

København og Nordsjælland

Copenhagen Light Festival

En årlig tilbagevendende lysfestival i februars mørke København (eksternt link). Hent festivalens kort og følg forskellige ruter rundt i hovedstaden. Festivalen finder steder fra den 5.-27. februar.

Naturlegepladsen Eghjorten

På denne legeplads (eksternt link), der ligger i Hillerød, kan man lege, nyde naturen, spille disc golf og løse Oppermann Mysteriet (et mobilspil).

Bemærk, at Eghjorten er åbent med begrænsninger. Der må således kun være 50 personer på legepladsen ad gangen.

Troldejagt

Tag på troldejagt og find Bjarke Cirkelsten på Amager, Kaptajn Nalle i Nordhavn og mange andre kæmper. Kunstneren Thomas Dambo har været kreativ og gemt trolde lavet af træ rundt i hele landet. Læs mere om troldene på Thomas Dambos hjemmeside (eksternt link) og få overblik over deres positioner på dette troldekort (eksternt link).

Hjemmebiograf

Find popcornene frem og stream film fra Filmstriben (eksternt link). Det er gratis og her er noget for enhver smag.

Det kongelige Teater

Tag et kig på Det Kongelige Teaters online oplevelsesunivers (eksternt link). Her kan du bl.a.:

• synge med Halfdans Hokus Pokus
  • synge med på sangene fra 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære'
  • farvelægge scenografien fra Brødene Løvehjerte
  • blive klogere på de fem balletpositioner
  • lære at lave dit eget beskidte og blodige korsridder-kostume

Krea-værksted

Lær at lave flotte billede-kollager med FOF (eksternt link). Det er både for børn og voksne.

Tegnefestival / DM i Tegning

Alle landets tegneglade børn og unge kan frem til den 20. marts deltage i Horsens Billedskoles lærerige tegnefestival. Her bliver der tegnet sammen hver for sig. Nye begivenheder bliver løbende lagt op på deres Facebook-side.

Spændende forsøg og eksperimenter

Experimentarium

Experimentarium har lagt en stribe youtube-videoer (eksternt link) op, som giver gode ideer til hjemmeeksperimenter.

Du kan også finde inspiration i disse bøger: