Vinder_danskernes_yndlingsord

Danskernes yndlingsord er kåret og vinderen blev...

Danskernes yndlingsord 2018 er fundet.
Er du ikke enig i valget, så PYT! ;-)

Blandt alle de danske biblioteker, fik ordet pyt 28 % af stemmerne af de 9 nominerede ord. Her i Allerød Kommune udgjorde det 40 % af stemmerne, så det er meget spændende at tænke over, hvilken forskel der kan være i vores sprogbrug alt efter landsdel.

Et af juryens medlemmer, Hanne Marie Reffelt uddybede nogle af de nominerede ord og ikke mindst vinderen i radioprogrammet P1 Morgen, som du kan tilgå her.
Udvælgelsen og bedømmelsen af yndlingsordene blev valgt ud fra, at de repræsenterer danskernes tankegang samt at det er nogle betydningsfulde ord.

Kissejav er et ord, der kan få os til at grine og betyder kort sagt, at dét at have det lidt for travlt, men uden at føle sig stresset. Det er jo noget vi danskere er gode til at tænke over i den travle hverdag.
Lurendrejer giver os et billede af en lille svindler - og det er der også stort fokus på i samfundet.
Kålhøgen er eksempel på den arrogante type, der mener at han/hun er bedre end andre. Og dem vil vi jo helst gerne undgå ;-)

PYT repræsenterer den tanke, at vi alle skal stoppe op og huske: "jeg er ikke verdens centrum". Nogle ting er vigtigere end andre.
Du skal huske at sige pyt, når livet ikke altid går som du ønsker og glæde dig over de små ting i livet.

"Vinderordet er positivt stillet og giver et meget godt billede af den almene dansker."

Vi skal minde os selv om, at bruge og hylde vores finurlige sprog og alle de mærkværdige ord. For ord er vores grundstof!

Besøg dit lokale bibliotek, og kast dig ud i ordenes verden.
Og husk, at ord og evnen til at læse dem er den bedste gave du kan give dig selv og dine børn!