Litteraturen går til Spanien

Hvor går ferien hen? Og hvad skal du have med af spændende læsestof? Vi kommer med nogle bud, når litteraturen rejser til forskellige verdensdele.

I denne uge går turen til Spanien, hvor vi skal tilbage til de glemte bøgers kirkegård, vandre rundt i middelalderens Barcelona og med på opklaringen af forskellige forbrydelser. 

Åndernes labyrint af Carlos Ruiz Zafón
Den unge og smukke hemmelige agent, Alicia Gris, efterforsker den spanske kulturministers forsvinden. Hun stikker hånden i en livsfarlig hvepserede, som viser sig at være tæt knyttet til Daniel Semperes familie og De glemte bøgers kirkegård. Det er 4. bind i den populære serie af Carlos Ruiz Zafon.

Syersken fra Madrid af Maria Dueñas
Den unge Sira Quiroga arbejder som syerske i Madrid og skal giftes. Skæbnen vil dog noget andet, og via en række forviklinger og verdenskrigens komme ender hun som britisk spion

Den tålmodige snigskytte af Arturo Pérez-Reverte
Sniper er en legendarisk graffitikunstner, som ingen rigtig kender, men som er absolut trendsættende. Kunsthistorikeren Lex påtager sig at opspore ham for et kunstforlag, men også andre er på sporet af ham

Havets katedral af Ildefonso Falcones
Historisk roman fra 1300-tallets Barcelona, hvor Arnau Estanyol, der sammen med sin far har undsluppet livegenskabet, vokser op som fredløs.

Guitaristen af Luis Landero
Emilio bor i Madrid, arbejder som mekanikerlærling og læser til student om aftenen. En fætter lærer ham at spille guitar og sætter gang i dagdrømme om en tilværelse som berømt flamenco-guitarist.

Forelskelser af Javier Marías
Hver morgen spiser Maria Dolz morgenmad på en lille cafe i Madrid. Over maden betragter hun det lykkelige ægtepar Deverne, der også er faste gæster. Det kommer derfor som et chok, da hun opdager, at manden er dræbt ved et brutalt overfald.

De glemte børn af Dolores Redondo
Krimi. Politikommissær Amaia Salazar i den nordspanske Baztán dal har netop født en søn, da hun involveres i en sag med en række kvindemord. Det kommer meget tæt på hendes egen familie, hvor den sindssyge mor har en uhyggelig rolle.

Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke af Morten Vittrup
Victor Zalazar kommer til verden som uønsket og uægte søn i en rig argentinsk familie. Længslen efter kærlighed, sammenhørighed og en egen identitet driver ham ud på en dannelsesrejse fra Latinamerika til Ishavet og endelig til Spanien, hvor han en dag skyller op på stranden ud for Malaga.

De døde dukkers sommer af Antonio Hill
Krimi. Héctor Salgado er politikommissær i Barcelona og p.t. sat til skrivebordsarbejde, da han har banket en forbryder i forrige sag. Han bliver sat til at kigge på et mistænkeligt dødsfald i en fin familie, og mange uventede ting bliver oprullet.

Ferias af Federico García Lorca
Digte. Spanske stemningsbilleder fra byfester og markeder med tivoli og festivitas

G: det brænder på Ramblaen i Barcelona af Daniel Sánchez Pardos
Da en forretningsmand anholdes for brandstiftelse og mord må sønnen og arkitekten Gaudí træde til for at opklare sagens rette sammenhæng

Læs også Litteraturen går til Italien og Litteraturen går til Frankrig

Materialer