Natur- og litteraturtræning

Nyt hold! Naturtræning og højtlæsning sommer 2019

12.04.19
Når Lillerød Gymnastik og Allerød Bibliotek byder på Naturtræning og højtlæsning, er du sikret sved på panden, fordi du bruger både kroppen og hjernen.

Leg på bakkerne, grib en pind og overhalingsløb i skoven er nogle af de udfordringer du får hvis du deltager på dette forløb. Til Natur- og Litteraturtræning, kombinerer Lillerød Gymnastik og Allerød Bibliotek litteratur med fysisk træning og natur. Vi mødes 3 timer hver uge, og starter med at lave fysisk træning i naturen med Janne Bolin. Vores træning sikrer "sved på hjernen". Gennem leg og øvelser styrker vi muskler og kredsløb og i fællesskab udfordrer vi balance, koordination og hukommelse.

Efter træningen får vi ved højtlæsning af korte klassikere udfordret hjernen. Undervejs i læsningen holder vi pauser og reflekterer i fællesskab over det læste. Pauserne undervejs åbner for samtaler med andre om livet.

Det har været så dejligt at opleve, hvor åbne alle har turdet være og hvor ’let’ de svære samtaler er kommet frem. – deltager fra tidligere forløb

Læsningen kræver ingen forberedelse, det er læseguide og litteraturformidler Lise Falck Hansen, der læser værkerne højt bid for bid, gennem forløbets 8 uger. Hvis vejret er godt læser vi udenfor, og ellers sidder vi bibliotekets bløde stole.

Jeg anede ikke, hvad jeg gik ind til. Men jeg elsker at læse, og jeg elsker natur. Derfor synes jeg, at konceptet er utrolig godt – deltager fra tidligere forløb

Forskning viser, at træning i naturen fremmer både dit fysiske og psykiske velbefindende. Din hjerne og dine sanser stimuleres, ligesom du styrker hukommelsen. Ophold i naturen modvirker også stress og booster humøret.

Tilmelding til forløbet åbner den 5. april og foregår via Lillerød Gymnastiks hjemmeside  under ’Holdtilmelding’. Der er i alt 16 pladser på holdet.

Forløbet finder sted torsdage kl. 11.00-14.00 med opstart torsdag den 25. april 2019 og sidste gang den 20. juni 2019. Deltagelse koster kun kr. 625,- for sommersæsonen.