Børnevalg på biblioteket

30.10.21
Landets biblioteker inviterer til Børnevalg for at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Fra den 28. oktober og frem til den 16. november kan børnene gå til stemmeboksene på deres lokale børnebibliotek og her være med til at vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg.

Valgets kandidater er alle kendte fra vores store udvalg af populære børnebøger, og der er noget for enhver smag, så kom endelig ned forbi og stem på din favorit.

Kandidaterne

Kandidaterne stiller op med følgende slogans:

• Anker - NEJ TIL AT HAVE TRAVLT
  • Axel - JA TIL AT FØLGE SINE DRØMME
  • Hanne fra Hundige - JA TIL AT PRINSESSER MÅ BANDE
  • Karen - JA TIL AT VÆRE STOR, NÅR MAN ER LILLE
  • Lasse Leif - JA TIL AT BESTEMME SELV
  • Minimund - JA TIL AT VÆRE DEN MAN ER
  • Naja Münster - JA TIL PRANKS
  • Ruth-Viola - NEJ TIL AT SIDDE STILLE
  • Sally fra Sallys far - NEJ TIL PINLIGE FORÆLDRE
  • Skammerens datter - JA TIL ÆRLIGHED
  • Ternet ninja - JA TIL SVÆRD OG KOLDSKÅL TIL ALLE!

Sådan afgiver børnene deres stemme

Børnevalget minder om de voksnes valg. Børnene får nemlig udleveret en stemmeseddel og skal efter grundige overvejelser afgive deres stemme i en valgurne. I sidste ende afgøres valget ved demokratisk flertal og vinderen offentliggøres efter endt fintælling.

En landsdækkende succes

Det er tredje gang, der afholdes børnevalg på bibliotekerne. Ved børnevalget i 2017 deltog over 15.000 børn, og her vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer på valgsproget om ”Ja til slik”. I 2019 vandt Carla og ”Vildheks” med mottoet ”ja til at passe bedre på naturen”. Her deltog flere end 17.000 børn landet over.

Udvalgte bøger med kandidaterne