Click & Collect – hent reserverede bøger på biblioteket

Fra torsdag den 17. december bliver det muligt at reservere, låne og aflevere bøger på Allerød Bibliotek, efter nye retningslinjer har gjort det muligt at åbne forhallen på forsvarlig vis.

Selvom mange af landets biblioteker er lukket ned, bliver det nu muligt at reservere, låne og aflevere bøger igen på Allerød Bibliotek. På baggrund af nye retningslinjer må biblioteker åbne for foyerer og forhaller til udlån og aflevering af bøger, så længe det kan foregå på forsvarlig vis. Og det kan det på Allerød Bibliotek.

Click & Collect

På Allerød Bibliotek bliver det i nedlukningsperioden muligt at afhente, låne og aflevere reserverede bøger. Hver dag kl. 07-18 åbnes bibliotekets forhal for selvbetjening, hvilket betyder, at borgere nu kan bestille bøger hjemmefra og afhente dem på biblioteket.

Der vil ikke være adgang til selve biblioteksrummet, hvor man normalt går på jagt efter den næste læseoplevelse, ligesom der ikke vil være personlig betjening.

Adgangen til forhallen vil foregå på forsvarlig vis, og der vil derfor være et maksimum for, hvor mange der må være i bygningen samtidig, ligesom kontaktflader som skærme og tastaturer vil blive rengjort oftere.

Biblioteket opfordrer borgerne til at vise hensyn til hinanden og huske at afspritte hænder både før og efter besøget, ligesom det stadig er påkrævet at bære mundbind indendørs.

Reserver dine bøger på bibliotekets app

Man kan reservere bibliotekets bøger både gennem bibliotekets hjemmeside www.bibliotek.alleroed.dk og bibliotekets app ’Biblioteket’, som hentes i din telefon eller tablets appstore. Når bogen er klar til afhentning, får man besked over SMS eller email.

Det er stadig muligt at bruge bibliotekets digitale tjenester som eReolen og Filmstriben, hvor man kan høre lydbøger, læse e-bøger og se anmelderoste film.

Lynge bibliotek er fortsat lukket

På filialen i Lynge er det desværre ikke muligt at tilbyde samme løsning for selvbetjent åbning, da bibliotekets forhal er for lille i forhold til de krav, der er om plads. Derfor bliver det i første omgang muligt for Lyngeborgere at hente reserveringer i Allerød, indtil biblioteket kan åbne som normalt igen.

Der er også mulighed for at kontakte Allerød Biblioteker via telefon (48126000) eller mail (bibliotek@alleroed.dk), hvis man har brug for hjælp til reservering af bøger, og som studerende kan man desuden booke en bibliotekar, der hjælper med at finde materialer til opgaveskrivning.