Hvad betyder den delvise genåbning for dig?

16.12.20
Fra torsdag den 17. december bliver det muligt at reservere, låne og aflevere bøger på biblioteket i Lillerød, efter nye retningslinjer har gjort det muligt at åbne forhallen på forsvarlig vis.

Her på siden finder du svar på en række spørgsmål, du måske ligger inde med i forbindelse med den delvise genåbning af biblioteket i Lillerød. Læs også vores nyhed Click & Collect - hent reserverede bøger på biblioteket.

Åbningstider

Du kan låse dig ind i bibliotekets forhal med dit sundhedskort alle ugens dage kl. 07-18, undtagen officielle helligdage. Fredag den 1. januar er åbningstiden kl. 10-18.

Selve biblioteket er lukket for borgere indtil videre.

Bestillinger/reserveringer

Man kan reservere bibliotekets bøger både gennem bibliotekets hjemmeside www.bibliotek.alleroed.dk og biblioteksappen ’Biblioteket’. Når bøgerne er fundet frem, får du besked via mail eller sms og kan hente dem i vores forhal.

Lånetid

Da vi fra torsdag den 17. december åbner op for Click & Collect, er lånetiden som den plejer for de enkelte materialetyper.

Forny gerne dine lån

Du er meget velkommen til at forny dine lån på hjemmesiden og via vores app Biblioteket.

Aflevering af materialer

Bøger og andre materialer afleveres som normalt på vores maskiner i bibliotekets forhal.

Gebyrer for for sen aflevering

Alle materialer, der bliver afleveret i de første 14 dage efter genåbning af biblioteket, betragtes som rettidigt afleveret og er fritaget for gebyrer for for sen aflevering.  Evt. erstatningspriser på bøger med overskredet afleveringsfrist bortfalder, så snart bogen er afleveret.

Retningslinjer i forhold til covid-19

Adgangen til forhallen vil foregå på forsvarlig vis, og der vil derfor være et maksimum for, hvor mange der må være i bygningen samtidig, ligesom kontaktflader som skærme og tastaturer vil blive rengjort oftere.

Biblioteket opfordrer borgerne til at vise hensyn til hinanden og huske at afspritte hænder både før og efter besøget, ligesom det stadig er påkrævet at bære mundbind indendørs.

Har du spørgsmål?

Skriv gerne til os via Kontaktformularen. Der er lukket for telefoniske henvendelser i lukkeperioden - men vi ringer dig naturligvis op, hvis der er behov for det. Angiv dit telefonnummer og de tidspunkter, hvor vi bedst kan træffe dig i din besked til biblioteket.
Kontaktformularen