Hvad betyder lukningen for dig?

08.12.20
I går blev det meldt ud, at biblioteker i en lang række kommuner midlertidigt skal lukkes. Det gælder også Allerød og Lynge Bibliotek, som begge lukker fra onsdag den 9. december og indtil videre.

Her på siden finder du svar på en række spørgsmål, du måske ligger inde med i forbindelse med nedlukningen.

E-ressourcer

Det er altid muligt at låne lydbøger, e-bøger og film online, ligesom alle vores mange digitale tilbud også kan bruges. Klik på E-biblioteket i hovedmenuen eller find inspiration på vores nye side 'Voksne'

Forlænget lånetid

Vi har ikke mulighed for at lave en automatisk forlængelse af dine lån – samtlige lån betragtes som forlænget indtil 14 dage efter vi genåbner biblioteket. Vi sender hverken påmindelser, hjemkaldelser eller regninger i lukkeperioden.

Forny gerne dine lån

Du er meget velkommen til at forny dine lån på hjemmesiden og via vores app Biblioteket. Hvis din fornyelse bliver afvist skal du betragte din afleveringsfrist som 14 dage efter biblioteket er genåbnet.

Gebyrer for for sen aflevering

Alle materialer, der bliver afleveret i de første 14 dage efter genåbning af biblioteket, betragtes som rettidigt afleveret og er fritaget for gebyrer for for sen aflevering.  Evt. erstatningspriser på bøger med overskredet afleveringsfrist bortfalder, så snart bogen er afleveret.

Lukket for bestillinger/reserveringer

Der er lukket for bestillinger/reserveringer af materialer fra både egne og andre biblioteker, indtil vi genåbner.

Reserveringer

Du fastholder din plads i reserveringskøen.
Hvis du ikke længere har brug for et reserveret materiale, må du meget gerne slette din reservering i din lånerstatus.

Nåede du ikke at hente din reservering inden vi lukkede?

Egne materialer: Vi har genreserveret materialet og du vil få tilsendt et nyt afhentningsnummer, når vi genåbner biblioteket.
Materialer fra andre biblioteker: I vil blive kontaktet pr mail og spurgt om I vil vente på at I kan hente bogen eller om vi skal sende den retur.

Du kan ikke aflevere materialer i lukkeperioden

Der er over 28.000 lånte materialer hjemme i folks stuer. Der er derfor ikke kapacitet til at modtage materialer i lukkeperioden.

Har du spørgsmål?

Skriv gerne til os via Kontaktformularen. Der er lukket for telefoniske henvendelser i lukkeperioden - men vi ringer dig naturligvis op, hvis der er behov for det. Angiv dit telefonnummer og de tidspunkter, hvor vi bedst kan træffe dig i din besked til biblioteket.
Kontaktformularen