Stor udstilling om verdensrummet på Allerød Bibliotek

Tag med på opdagelsesrejse til det ydre rum, når vi slår dørene op for den nye, store udstilling “Ramt af rummet” lørdag d. 11. marts kl. 10:00. Udstillingen kan opleves på Allerød Bibliotek t.o.m. søndag d. 19. marts 2023.

Udstillingen “Ramt af rummet - se sol, måne og stjerner på Allerød Bibliotek” inviterer voksne og større børn indenfor til en sanselig tour-de-force gennem verdensrummets historie og (mange) mysterier. 

Menneskelighedens evige fascination af rummet danner springbræt, når udstillingen præsenterer en række opdagelser og genstande, der hver især fortæller deres egen historie om verdensrummet. Som besøgende i udstillingen kan du bl.a. komme helt tæt på en ægte rumdragt, se og lære hvad et Lunarium er eller fordybe dig i den dramatiske historie om rumkapløbet. Du kan opleve lyden af Mars, læse om betydningen af dit eget stjernetegn og lære mere om den danske astronaut Andreas Mogensen og hans arbejde. 

Undervejs vil du også blive klogere på en række af de spørgsmål, mennesker gennem tiden har søgt svar på i rummet: Kan stjernerne forudsige fremtiden? Hvad er jordens (og menneskets) plads i universet? Og er vi alene i rummet - eller findes der andet liv derude? 

I udstillingsugen inviterer biblioteket desuden til en række rum-arrangementer for både små og store. Børn kan komme med til sanselig måne-højtlæsning i udstillingens kæmpestore sølvdome, mens de voksne kan lære mere om planeterne med Brorfelde Observatorium eller snuse til fortovsastronomi med Allerøds amatørastronom Dan Heinesen. Du kan læse mere om arrangementerne og bestille billetter her på siden.

Det er gratis at besøge udstillingen ”Ramt af rummet – se sol, måne og stjerner”. Udstillingen åbner lørdag d. 11. marts kl. 10:00 og kan opleves t.o.m. søndag d. 19. marts. 

Udstillingen “Ramt af rummet” er støttet af Nordea-fonden. 


Praktisk information: 

Udstillingens åbningstider:
Lørdag og søndag: kl. 10:00-16:00.
Mandag-fredag kl. 15:00-19:00. 

Adresse:
Bibliotekssalen på Allerød Bibliotek
Skovensvej 4
3450 Lillerød.