Danmarkshistorien.dk

Danmarkshistorien.dk

Adgang
Fri adgang
Et dansk historieleksikon og digital historiebog med artikler og kilder om begivenheder, emner og personer i Danmarkshistorien.

Danmarkshistorien.dk inderholder over 2000 artikler og kilder, og siden er ideel til alle historieinteressede og studerende. Her finder du både gode artikler om diverse historiske emner, samt primær kilder til analyse. 

Siden er opdelt i forskellige temaer fx på basis af en tidsperiode, en begivenhed, en person eller et emne. Disse temaer giver et hurtigt overblik, og de linker videre til andre relevante artikler, bøger og film om temaet. Hvert tema har også en mængde primær og sekundær kilder tilknyttet, som man kan analysere i forbindelse med sit arbejde med temaet. Kilderne på siden kan både være i tekst, lyd og/eller billeder. Hver artikel har en tilknyttet litteraturliste, og de henviser til andre artikler om samme emne samt relaterede kilder. Hvis man ikke har et specielt tema i tankerne, kan man også søge efter emneord på hjemmesiden.

Danmarkshistorien.dk er udarbejdet af Aarhus Universitet. Siden indeholder derfor kvalificeret information om Danmarks historie formidlet af fagfolk. 

Alt på siden er frit tilgængeligt i fuldtekst og kræver intet login.