I er inviteret til Eventyrlig Søndag

30.04.24
Søndag d. 26. maj bliver Allerød bibliotek helt magisk, når vi afholder en stor familiedag inspireret af eventyr, fantasy og magi. Og nu er vi klar til at løfte sløret for vores eventyrlige program.

Aktiviteterne til Eventyrlig Søndag er inspirerede af kendte eventyr og magiske universer, der giver fantasien frit løb. Vi laver workshops på biblioteket og i bibliotekshaven, hvor børnene kan give sig i kast med en række aktiviteter i samarbejde med både lokale og professionelle aktører:

Det Magiske Akademi hvor kommende magikere fx kan lære at lave magiske eliksirer, øve magi og lære om planters magiske egenskaber. De kan også møde en drageunge, et enhjørningeføl og en baby hippogriff. Akademiet bestyres af Astrid Juul-Larsen og hendes dygtige hjælpere, som har flere års erfaring med at undervise unge magikere bl.a. fra Odense Bibliotekernes ”Magiske dage”. Noget af undervisningen på akademiet kræver billetter, da der er begrænset antal pladser. Læs mere om de enkelte fag og find billetterne her:

Billetterne sættes til salg mandag d. 6. maj kl. 11.

Børnene kan få en ridetur på en ægte enhjørning, når den lokale Stutsborg rideskole stiller op med to ponyer udklædte som enhjørninger. I kan møde enhjørningerne i bibliotekshaven kl. 12.30-15-00.

Man kan høre musikalske fortolkninger af Rune T. Kiddes ”Ækle æventyr”, til koncert med Jakob Høgsbro-trio, der spiller ”Ækle, jazzede eventyr” for både store og små. Koncerten kræver billet, som kan købes her: https://www.bibliotek.alleroed.dk/arrangementer/boern-og-unge/aekle-jazz...

Naturvejleder i Allerød Kommune Judith Sølvkjær deltager med aktiviteter, hvor børn kan opleve naturen som redskab til at skabe magiske artefakter.

Hertil vil Allerød Bibliotek stå for en række forskellige aktiviteter, hvor børnene fx kan lave deres egen tryllestav og enhjørninge- eller troldehorn. De kan også ride om kap på fabeldyr i skoven eller smage på fe-mad. Derudover vil vi skabe en ”Eventyr-rute”, hvor børnene kan lege forskellige, klassiske eventyr som Tornerose, De tre Bukkebruse, Prinsessen på ærten, De tre små grise, Den lille Rødhætte, og prøve at kysse en frø, som måske bliver til en prins eller prinsesse.

Der vil også være mulighed for at købe pandekager, og biblioteket har en bod, hvor der vil være gratis postevand, saftevand og kaffe.

Arrangementet foregår søndag d. 26. maj kl. 11-15 på Allerød bibliotek og henvender sig til børn i alderen 3-10 år og deres voksne.

Eventyrlig Søndag er sponsoreret af Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond, Nordea-fonden og Villy Safft Nielsen Fonden.