Korte bøger til en kort måned

I februarmåned læser vi korte bøger i vores læseudfordring. Her finder du otte forslag til gode, korte bøger til årets korteste måned.

En sæson af Sylvie Bocqui
En lille fransk roman om en oldfrueassistent på et hotel ved den franske riviera. Hun går diskret rundt på hotellet og tjekker, at værelserne er i orden. Hun er helt anonym og går for sig selv rundt og retter på puderne, åbner og kigger i skufferne og dufter til parfumerne på hvert værelse, mens hun forestiller sig, hvem gæsterne er. En finurlig lille roman, der har været nomineret til flere priser.

Min mor siger af Stine Pilgaard
Stine Pilgaard har et særligt blik for, hvordan vi taler med hinanden og ikke mindst, hvordan vi taler forbi hinanden. Det viser hun med humoristisk talent i sin debutroman om en ung kvinde, der bliver forladt af sin kæreste og får så ondt, at hun stædigt opsøger sin læge i håb om at få stillet en diagnose. Hun begynder at føle sig som en søhest. Imens ligger specialet bare der og bliver ikke skrevet, til gengæld lægger hendes veninde planer for at vinde ekskæresten tilbage. En roman om erindring og relationer og de misforståelser, der skabes i sproget.

Bjørnen af Katrine Marie Guldager
Vibse er omkring de 50, gymnasielærer, eller det vil sige, hun er lige blevet fyret (”røvhuller”), hendes mand Bent (som egentlig hedder Lars) er en idiot, hendes datter er netop flyttet hjemmefra. Vibse er rasende. Nu kan det være nok! For hvem fanden er hun egentlig selv, og hvor vil hun hen? Lige nu og her beslutter hun sig for at rejse op til deres træhytte i Sverige. I en skov. Med rigtig meget sne. Uvejret raser. Både inde i Vibse og uden for hytten. Og så går strømmen. Katrine Marie Guldager har med Bjørnen skrevet et helstøbt portræt af en kvinde, der tør være vred – og sårbar.

På Bornholm må man græde overalt af Martha Flyvholm Tode
Marias stedfar Tore er død. Hvordan skal hun og familien komme gennem sorgen? Maria føler sig fortabt, og kan ikke få styr på sine følelser. Hun har alt for mange og er helt tom på en og samme tid.

Alle de liv af Signe Langtved Pallisgaard
Emilie og Solveig er taget på bilferie til Californien. De to veninder har altid været sammen om alt, så da Solveig får konstateret ALS rammer sygdommen også Emilie. Det eneste Emilie kan gøre er at skrive hendes historie, som den kunne have været - alle de liv Solveig kunne have haft.

Pigen fra 58 af Annie Ernaux
I bogen møder vi forfatteren selv, der gennem de sidste 60 år har villet glemme den unge Annie D fra 1958. Ikke mere have lyst til at skrive om hende, hendes begær, vanvid og sult. I hendes lange forfatterkarriere, hvor hun har taget udgangspunkt i sit eget liv, har historien presset sig på, men hun har aldrig, før nu, skrevet om sommeren 1958. Den sommer, hvor hun for første gang bliver forelsket i H og i tiden efter bliver ramt af en bølge af vanvid, skam og bulimi. Med romanen prøver hun gennem breve og minder at genskabe den unge pige hun var; Pigen fra '58.

Om drømme af Troels Kløvedal
En samling af uddrag fra eventyreren Troels Kløvedals tidligere rejse- og erindringsudgivelser, der kredser om emnet drømme. Både om at drømme, mens man sover, om at forfølge sine drømme og om at skelne mellem drøm og virkelighed

Noget om Vitus
Vitus vandrer gennem tilværelsen uden retning. Men da hans kæreste Sara bliver gravid, må Vitus tage ansvar - han siger han ikke vil have barnet. Vitus møder så Emma, til en fest. Den store kærlighed. Men Emma har en hemmelighed, der ændrer alt.

Læs mere om udfordringen her. Der kommer nye læseudfordringer hver måned, så du kan stadig nå at være med. 

 

Materialer