Find bøger, film og modeblade på biblioteket

"Every week is fashion week!" Bibliotekaren Melissa Wieser giver tips og tricks om hvordan du finder bøger, film og modeblade på biblioteket og online.

Uanset om du er med på moden eller ej, kan dit bibliotek hjælpe dig med at finde bøger, film, modeblade og artikler om mode. Hvis du ønsker at låne noget, vi ikke selv har, kan du bestille det via bibliotek.dk. Hvis der er ingen danske bøger der har det du ønsker at låne, kan vi prøve at skaffe det fra udlandet til dig.

Modeblade
Vi abonnerer på tidsskrifterne Costume, Alt for Damerne, Eurowoman og Euroman, hvor du kan læse aktuel artikler om dansk mode.  Nyeste numre kan læses på biblioteket og kan ikke hjemlånes. Tidligere numre kan hjemlånes i 14 dage og reserveres via hjemmesiden.

Du kan læse internationale modeblade via vores online tidsskriftstjeneste RB Digital. Her kan du  bl.a. læse bladene Harpers Bazar, Marie Claire,  og Vogue. Der er ingen ventetid og ubegrænset lånetid.

Bøger
Du kan nemt finde bøger om mode på biblioteket. Du kan få et overblik ved at kigge på reolerne under følgende numre eller bestille bøgerne direkte via hjemmesiden.

Bøger om mode, styling, make-up og hår
61.33 Skønhed: Makeup, Negle, Tatoveringer og Hudpleje
61.34 Hår: Frisurer, Fletninger og Hårpleje
68.8 Bøger om mode
68.809 Modehistorie
Skab din egen mode
64.61, 64.62 Sy dit eget tøj
64.64 Strikkebøger
64.65 Hækling
Romaner,  hvor mode eller shopping indgår
Bøgerne findes på hylden sorteret efter forfatterens efternavn: f.eks. Bushnell, Egan, Keyes, Kinsella, Lyngvild eller Weisberger.

Film
Du kan låne film i 7 dage fra biblioteket eller i 24 timer hvis du ser den online via Filmstriben.
Modefilm til hjemlån
Modefilm som kan ses på Filmstriben - her er et stort udvalg af både spillefilm og dokumentarfilm. Du kan også få et indblik i modens bagside i filmen "T-shirt travels"

Bibliotek.dk
Ønsker du at låne en bog, vi ikke selv har på biblioteket? F.eks. hvis du har en særinteresse i Walter Van Beirendonck, Vivian Westwood, eller Bas Kosters? Du kan søge efter den på www.bibliotek.dk og bestille den til afhentning på Allerød eller Lynge Bibliotek. Det tager oftest kun 3-5 arbejdsdage hvis bogen ikke er udlånt på forhånd.  Hvis du opretter et login til bibliotek.dk kan du også få artikler fra danske blade sendt direkte til din email adresse oftest indenfor 5 minutter.
www.bibliotek.dk

Vi anbefaler