På sporet af børns læseglæde

06.01.21
Få ideer og find inspiration, læsekoncepter og viden om børn og unges læsning på Bibliotekernes Læsespor.

Bibliotekernes Læsespor er de danske folkebibliotekers samlede læseindsats forenet under ét fælles brand og med én samlet portal: læsesporet.dk. Her kan du bliver klogere på, hvorfor det er vigtigt, at børn læser. Du finder også inspiration og idéer til at styrke læseglæden hos børn og unge i alderen 6-16 år.

Siden er relevant for både forældre, lærere, biblioteksformidlere og andre fagprofessionelle. Den opdateres løbende.

Men hvorfor skal børn overhovedet læse?

På Bibliotekerns Læsespor finder du bl.a. artiklen Børns læsevaner anno 2020 af Stine Reinholt Hansen, ph.d. i børnelitteratur og børns læse- og medievaner. Hun fremhæver, at læsning hjælper børn med at forstå den verden de lever i og at kunne sætte sig ind i andres situation. Forskningen viser også, at læsning har stor betydning for børnenes generelle skolesucces, uddannelse og sociale status.
 

Inspiration

Har du svært ved at overbevise dit barn om bøgernes magi, så er der inspiration at hente på læsesporet.dk, der løbende opdateres med de danske folkebibliotekers succesfulde læseindsatser. F.eks. kan du finde ideer til, hvordan man kan gribe læsningen an med børn i indskoling (6-10 år), på mellemtrinnet (10-13 år) og i udskolingen (13-16 år). Det kan f.eks. være i form af en læsedyst, læse-forældre-spillet eller konceptet 'Sluk & Læs'.

Find mere viden og inspiration på Bibliotekernes Læsespor.
Læs også om Sprogsporet for de 0-6 årige.

Tags